interiors from greece
Εταιρείες

Αντικείμενο εργασιών της Convex ΑΕΒΕ είναι η παραγωγή, η εισαγωγή και η εμπορία ειδών κίγκαλερίας τα οποία απευθύνονται σε κάθε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο. Τα προϊόντα της εταιρείας καλύπτουν με ιδανικό τρόπο τις ανάγκες των τελικών καταναλωτών και αποτελούν αντικείμενο επικερδούς δραστηριότητας για τους εμπορικούς της συνεργάτες. Η Convex ανήκει στην οικογένεια Πανταζέλου και αποτελεί μέλος ομάδας τεσσάρων εταιρειών συνδεδεμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η εταιρεία ήταν, και παραμένει, αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

Το ξεκίνημα
Το 1973 ο Παναγιώτης Πανταζέλος ξεκινά τη διαδρομή του στο χώρο της παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων .Ως επιστέγασμα μιας δημιουργικής και επιτυχημένης πορείας, το 1991 ιδρύει την εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ειδών κιγκαλερίας Convex ΑΕΒΕ. Ο πρωταρχικός στόχος που τέθηκε, ήταν η εδραίωση στην ελληνική αγορά, μέσω της διάθεσης προϊόντων στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Η εξέλιξη
Μετά από την εκπλήρωση του αρχικού στόχου, η εταιρεία προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, μέσω της βελτίωσης και επέκτασης των υποδομών, ώστε να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση. Ακολουθεί η αναζήτηση αγορών στο εξωτερικό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αναδιοργανώνεται το σχεδιαστικό τμήμα, έτσι ώστε η προσέγγιση των νέων αγορών να γίνεται με προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Η παραγωγή
Η Convex είναι μια καθετοποιημένη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ειδών κιγκαλερίας. Επεξεργάζεται μέταλλα όπως ορείχαλκο, ζάμακ, αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, χαλκό κλπ.  Σε ένα λειτουργικό χώρο, εξοπλισμένο με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, η Convex διεκπεραιώνει όλες τις απαραίτητες σχεδιαστικές και παραγωγικές φάσεις. Η εταιρεία διαθέτει τμήμα μελετών, καθώς και τμήμα σχεδιασμού - κατασκευής καλουπιών για την παραγωγή χυτοπρεσσαριστών εξαρτημάτων.
Ακόμη: τμήμα παραγωγής εξαρτημάτων με κατεργασία από revolver, τμήμα κατεργασιών εξοπλισμένο με ειδικά μηχανήματα transfer, καθώς και με κοπτικές - διαμορφωτικές πρέσες, τρυπάνια, φρέζες, πριόνια κλπ. Επίσης τμήμα ταινιών και λείανσης, τμήμα επιμεταλλώσεων και ηλεκτροστατικών βαφών και τέλος τμήμα μοντάζ και συσκευασίας των προϊόντων.
Όλες οι φάσεις πραγματοποιούνται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Με τον τρόπο αυτό, αφενός η παραγωγική διαδικασία είναι περισσότερο ελεγχόμενη και αφετέρου υπάρχει μεγάλη ευελιξία που επιτρέπει στην εταιρεία να ανταποκρίνεται άμεσα στη ζήτηση σε διαστάσεις και παράγωγα προϊόντα, τόσο για την ελληνική όσο και για τις ξένες αγορές.
Η Convex εφαρμόζει αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής, γεγονός που της εξασφαλίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες του κλάδου.

Δίκτυο πωλήσεων - Εξαγωγές
Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, οργάνωση και διοίκηση, το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας, εκπροσωπεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Convex επιλέγοντας, τροφοδοτώντας και υποστηρίζοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταπωλητών σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία προσφέρει πλήρη γκάμα ετοιμοπαράδοτων προϊόντων και σε συνδυασμό με το οργανωμένο και μηχανογραφημένο σύστημα αποθήκευσης - διακίνησης, καλύπτει άμεσα της ανάγκες των σημείων πώλησης των προϊόντων της.Η εξαγωγική δραστηριότητα της Convex απευθύνεται -προς το παρόν- στην Κύπρο, το Βέλγιο και την Αλβανία. Μεγάλη αποδοχή έχουν επίσης τα προϊόντα Convex στις αγορές της Μέσης Ανατολής (Ντουμπάϊ, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν κλπ).

 

<...Επιστροφή στα προϊόντα
english version greek version